Als de groep groot is werk ik graag samen met mijn collega Sanne van Veen.

Bedrijfstrainingen

 

Kunst in beweging

Doelen voor een bedrijfstraining zijn o.a.:

  •           Teamverband versterken.
  •           Efficiënter kunnen samenwerken.
  •           Sfeer bevorderen.
  •           Obstakels overwinnen en verwerken.
  •           Gezellige dag beleven met leerresultaat.
  •           Kwaliteiten en valkuilen leren kennen.
  •           Spannende samenwerking: positieve leerpunten uit een conflict, discussie of confrontatie halen.
  •           Groepsdynamica: wat is je rol en hoe komt ieder het beste uit de verf?

 

Wat is de meerwaarde van een kunstzinnige training?

Er zijn heel veel trainingen op de markt die beloven de samenwerking te versterken. Wat maakt deze trainingen dan anders dan al die andere?

Trainingen kunnen soms wat suffig zijn, stoffig. Theorie wordt afgewisseld met wat testjes, een rollenspelletje of wat opdrachtjes op papier. Een kunstzinnige toevoeging brengt écht plezier en zelfs fascinatie in de training. De training wordt meer ervaren als een belevenis dan een training. De opdrachten maken dat de deelnemers lekker actief aan de slag zijn, de afwisseling tussen gesprek en actie is heel prettig en maakt dat zo’n dag niet als ‘zwaar’ of vermoeiend ervaren wordt.

Via de creatieve opdrachten komen de deelnemers op een andere wijze in contact met elkaar en zichzelf. Letterlijk, doordat zij samen aan de slag gaan met verschillende kunstzinnige activiteiten, en figuurlijk. De creatieve opdrachten en nabespreking ervan zijn namelijk zo ingericht dat deze inzicht geven in het eigen handelen en dat van de groep.  Het team ontdekt dus eigenschappen van de samenwerking van het team en eigenschappen van zichzelf.

Door het verkrijgen van deze inzichten kunnen bijvoorbeeld kwaliteiten meer gericht in gezet worden binnen het team. Het team kan zich beter op elkaar afstemmen, leert elkaar beter kennen, en gaat effectiever te werk door dat de rollen van de teamleden duidelijker zijn.

 

Verschillende trainingen

Samenwerking is een breed begrip en omvat veel verschillende thema’s. Daarom heb ik in samenwerking met mijn collega Sanne van Veen een aantal verschillende trainingen c.q. workshops ontwikkelt die allen aansluiten bij het thema samenwerking. ‘Kwaliteiten en Valkuilen’, ‘Spannende samenwerking’ en ‘Groepsdynamica’. Lees per training verder wat deze inhoud.

 

Trainingen op maat

Ondanks de thema’s waarmee ik werk, maak ik de training altijd op maat. Vooraf bespreken we wat de wensen en doelen zijn zodat ik ervoor kan zorgen dat de training perfect aansluit bij het team.

U kunt de training volledig zelf samenstellen. De drie thema’s kunnen elk als 3 kleine individuele trainingen gegeven worden, maar ook in samenstelling als 1 grote volledige training.

 

Het werkt als volgt

Training 1: Kwaliteiten en Valkuilen. Duur: 4 uur.

Training 2: Spannende samenwerking. Duur: 4 uur.

Training 3: Groepsdynamica. Duur: 8 uur.

Het is mogelijk om ervoor te kiezen de trainingen met tussenpozen aan te bieden. Bijvoorbeeld in januari en februari een halve dag en in maart een hele dag. De keus is aan u.

 

Vraag een offerte aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld hierbij om hoeveel deelnemers het gaat en in welke thema’s u interesse heeft. Graag maak ik met u een afspraak om de wensen en doelen met u te bespreken om de offerte zo volledig mogelijk te kunnen maken.

JoomSpirit