Thema 1

 

Kwaliteiten en valkuilen

Problemen

Niet weten wat waard te zijn binnen het team, niet zeker weten wat te kunnen betekenen voor het team. Niet zeker zijn over het eigen kunnen en eigen kwaliteiten. Onzekerheid en negativiteit werkt niet bevorderend in het team. Zowel voor de teamsfeer als voor de productiviteit van het team.

Oplossingen

Als men van zichzelf weet over wat voor kwaliteiten hij/zij beschikt kunnen deze bewust ingezet worden binnen het team. Iedereen mag trots zijn op deze kwaliteiten. Alle kwaliteiten van elk teamlid apart zijn van belang voor een goede en soepel verlopende samenwerking. Hetzelfde geld voor de valkuilen. Als men weet welke valkuilen hij/zij bij zich draagt kan de deelnemer daarmee aan de slag gaan om dit tot een minder grote valkuil te maken.


Doel

De deelnemers leren elkaars kwaliteiten en valkuilen kennen. Het is van belang dat de deelnemer zichzelf goed kent, zodat hij bewust is van zijn valkuilen en hij zijn kwaliteiten gericht in kan inzetten. Op deze manier kunnen de deelnemers hun rol binnen het team krachtig neerzetten.

Opbrengst

Het versterken van het individu versterkt het team en de productiviteit daar van.

Opbouw

Deze training duurt 4 uur.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een werkboekje. Elke deelnemer houdt hierin zijn persoonlijke ontwikkelingen en ontdekkingen bij. Binnen de training zal er voldoende gelegenheid zijn om aan de opdrachten te werken. De deelnemers hebben na de training een document in handen waar de voor hun individuele opbrengst van de training in beschreven staat.

 

Voor meer informatie of vraag een offerte aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JoomSpirit