Thema 2

 

Spannende samenwerking

Problemen

Binnen elk team ontstaat er wel eens een discussie, confrontatie of conflict. Vaak wordt dit als iets negatiefs gezien. Er ontstaan nare gevoelens en frustraties waardoor de werksfeer en prestaties van het team erop achteruit gaan.

Oplossingen

De training ‘Spannende samenwerking’ gaat door middel van de kunstzinnige opdrachten op onderzoek uit wat zo’n confrontatie met het individu en de groep doet. Wat zijn hier de positieve punten van? Wat valt hier uit te leren? Wat zegt het over de deelnemer als individu? De training geeft inzicht in dat een conflict of discussie niet negatief hoeft te zijn. Het is een leerzaam moment in de ontmoeting tussen de teamleden. De kunstzinnige opdrachten dagen uit om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken hoe een conflict iets positiefs op kan leveren.

Doel

De deelnemers leren hoe zij op een onverwachte situatie reageren.  Ze leren hierin hun eigen reactie en die van de groep kennen.  Door middel van deze spannende opdrachten worden ieders kwaliteiten zichtbaar gemaakt.

Opbrengst

De training geeft inzicht in dat een confrontatie of conflict niet negatief hoeft te zijn. De deelnemers leren bewust te worden van hun eigen reactie in een discussie. Doordat het team uitgedaagd wordt, gaat het team de tendensen en reacties onderzoeken. Hierdoor zullen de deelnemers leren om discussies op een betere manier te houden.

Opbouw

Deze training duurt 4 uur.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een werkboekje. Elke deelnemer houdt hierin zijn persoonlijke ontwikkelingen en ontdekkingen bij. Binnen de training zal er voldoende gelegenheid zijn om aan de opdrachten te werken. De deelnemers hebben na de training een document in handen waar de voor hun individuele opbrengst van de training in beschreven staat.

 

Voor meer informatie of vraag een offerte aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JoomSpirit