Thema 3

 

Groepsdynamica

Problemen

Er zitten kwaliteiten én valkuilen aan een rol. Voorbeelden: een leider kan te dominant worden en alleen maar ordes uitdelen, een mediator kan te veel ‘de goede vrede’ willen bewaren, zonder de oorzaak goed aan te pakken en een volger kan te passief worden en zich terugtrekken wanneer de sfeer op de werkvloer om te snijden is. Wanneer het team alleen in eenzijdigheden vervalt zal het team niet goed in verbinding staan met elkaar en is er geen prettige werksfeer.

Oplossingen

In ieder team nemen deelnemers een rol aan. Uiteraard bestaan de rollen ook uit kwaliteiten. In de training ‘Groepsdynamica’ leren de deelnemer welke rol het beste bij ieder past en welke kwaliteiten daarbij horen. Door de kunstzinnige opdrachten wordt bekeken waar ieder in de groep staat, hoe ieder zich opstelt en hoe de dynamiek in de samenwerking is. Doordat de deelnemers zich verplaatsen in verschillende rollen komen de deelnemers erachter over welke kwaliteiten zij al beschikken en welke nog een uitdaging voor hun zijn.

Doel

Het vergroten van de vrije ruimte op kleine schaal en je eigen rol binnen het team ontdekken. De deelnemers ervaren hoe het is om in een andere rol te staan.

Opbrengst

De training geeft inzicht hoe de dynamiek is binnen de groep. De deelnemers leren hoe ze hun rol het beste kunnen neerzetten. Er wordt ontdekt hoe ieder het beste uit de verf komt binnen de samenwerking van het team, dit zal de werksfeer bevorderen!

Opbouw

Deze training duurt 8 uur. Maar kan eventueel opgesplitst worden in losse twee dagdelen.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een werkboekje. Elke deelnemer houdt hierin zijn persoonlijke ontwikkelingen en ontdekkingen bij. Binnen de training zal er voldoende gelegenheid zijn om aan de opdrachten te werken. De deelnemers hebben na de training een document in handen waar de voor hun individuele opbrengst van de training in beschreven staat.

 

Voor meer informatie of vraag een offerte aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JoomSpirit